През юни 2017 год., Мундус Сървисиз АД придобива ВМ Аутомейшън ЕООД. На 04.01.2018 год., ВМ Аутомейшън ЕООД се влива в Мундус Сървисиз АД по реда на чл. 262 от Търговския закон при условията на пълно правоприемство. Мундус, в качеството си на универален правоприемник на ВМ Аутомейшън, сме лидер в предоставянето на инженерни решения и интегрирани фасилити услуги за енергийна ефективност и автоматизация за предприятия и офис сгради в областта на индустриалната и битова климатизация, отопление и вентилация – ОВиК (HVAC), хладилното оборудване (Refrigeration), резервното и непрекъсваемо токозахранване (UPS и дизелови/газови генератори), прецизната климатизация (Close Control) за технологични центрове за данни, чисти помещения и инфрачервено зоново отопление.

Извършваме пълен инженеринг включващ инвестиционно консултиране, технически мениджмънт, проектиране, доставка и инсталация на комплексни решения, въвеждане в експлоатация, гаранционна и извънгаранционна техническа поддръжка на съоръжения, като предлагаме цялостен набор от сервизни услуги, съобразно вашите нужди.

В част ОВК, Ref., Close Control и КИПиА, наследихме опита и компетенциите на екипа, както и корпоративните традиции на „Джонсън Контролс“ ЕООД и предшестващата я компания „Йорк Интернационал“ ЕООД, чието начало е поставено през далечната 1992 година.

През 2015 год., разширихме портфолиото си с решения за непрекъсваемо токозахранване в част UPS и Дизел Генератори, както и с решения за инфрачервено зоново отопление. Заедно с това целият продуктов и сервизен екипи на Ню Систем ООД, с дългогодишен опит и компетенции в сферите на резервно и непрекъсваемо токозахранване и инфрачервено зоново отопление, се присъединиха към компанията.

От заводите на глобалния концерн Johnson Controls (YORK) доставяме енергоефективно, високотехнологично ОВК и КИПиА оборудване, в качеството си на оторизиран дистрибутор и официален сервизен партньор за България. Към днешна дата компанията има разширено портфолио от партньори – световни лидери за ОВК оборудване, като BlueBox – A Swegon group Company, Systemair, SitalKlima, Trox, AlfaLaval, Baltimore Aircoil Company, Toshiba, VIVAX и много други.

В качеството си на оторизиран дистрибутор и официален сервизен партньор за България на водещи компании производители на UPS устройства EATONДизел-генератори на SDMO, UPS устройства Riello и инфрачервено отопление на Heliosa, предлагаме комплексни решения за електрозахранване и инфрачервено зоново отопление.

Мундус Сървисиз АД поддържаме специализирани сервизни центрове в осем регионални офиса, с мобилни екипи от сервизни специалисти с дългогодишен опит и висока квалификация. Сервизните центрове са напълно оборудвани със съвременна техника, резервни части и консумативи, необходими за монтажа и поддръжката на инсталираните агрегати, оборудване и апаратура. Към 2016, извършваме техническа поддръжка по договори на обекти в над 4,000 локации в България, Македония и Сърбия.

Нашите усилия са концентрирани върху удовлетворяването на нуждите на нашите клиенти, чрез предоставяне на интелигентни технически решения, включващи намаляване разходите на клиента чрез доставка на оборудване с гарантирано качество, прецизен монтаж и редовна поддръжка, компетентна проектантска и консултантска дейност, за постигането на комплексни технологични и енергоефективни резултати.

Компанията е сертифицирана по ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 и OHSAS 18001:2007.